Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

galax galax 03/08/2020 galaxidi, perioxi

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο γραφικό Γαλαξίδι και ανάλογα με την εποχή, θα μπορέσετε να απολαύσετε διάφορες δραστηριότητες και εναλλακτικά σπορ. Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για οινογευσία, πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, ποδηλασία βουνού, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, ιππασία, χειμερινό σκι & snowboarding, snowmobile, 4X4, atv & buggy, ski mountaineering, snowshoeing, κ.ά. Υπάρχουν εξαιρετικές αναρριχητικές διαδρομές, όπως αυτή του Πεδίου Πλάκας, κοντά στο χωριό Συκιά, που θεωρείται και από τις καλύτερες της Ευρώπης. Επίσης, η περιοχή γύρω από το Γαλαξίδι είναι από τις ιδανικότερες στην Ελλάδα για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) και προσφέρει μακρινές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τέλος, τα ήρεμα νερά του Κρισσαίου Κόλπου προσφέρονται για κολύμπι, κωπηλασία, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ. Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαλαξιδίου παραδίδει μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά.

Αν τύχει και βρεθείτε στο Γαλαξίδι την Καθαρή Δευτέρα, θα γίνετε μάρτυρες ενός παμπάλαιου εθίμου που αναβιώνει κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα. Ο λόγος για τα Αλευρομουτζουρώματα, τη φημισμένη εκδήλωση που συγκεντρώνει κόσμο από όλη την Ελλάδα. Κάτοικοι και επισκέπτες γίνονται ένα στην αγορά και πολύ γρήγορα η παραλία μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με τους συμμετέχοντες στη γιορτή να ρίχνουν φούμο και αλεύρι, ακόμα και σε ανυποψίαστους.

Με βάση τη διαμονή σας στο Γαλαξίδι, μπορείτε εύκολα να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, την Αράχωβα και το χιονοδρομικό του Παρνασσού, τον παραδοσιακό οικισμό Χρισσό, τον Ελαιώνα της Άμφισσας με το ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα, το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού.